Bliv medlem

Alle kan blive medlemmer af Bronx. Ved at være medlem støtter du foreningens arbejde. Foreningen Bronxs formål er at skabe fællesskab med fokus på kreativitet og bæredygtighed for hele familien.

Hvad er Bronx?

Bronx er en lokal fællesskabs-biks, hvor du kan shoppe lige den type og mængde fællesskab, du savner i Bolbro. Findes varen ikke på hylderne, så skaber vi den sammen.

Bronx har sin egen valuta; lokalt engagement. Du kan derfor deltage i eller selv afholde aktiviteter i en time, en gang om ugen, en gang om måneden eller bare kigge forbi og se, hvad der sker.

Bronx drives udelukkende af lokale kræfter med interesse for kreativitet, bæredygtighed og fællesskab. Du kan købe drikkevarer og nyde dem i loungeområdet med en bog, din pc eller lade familien gå på opdagelse i det kreative miljø.

Hvor er Bronx?

Helt konkret er Bronx et råt butikslokale i Bolbro på Middelfartvej 115B, som indrettes med genbrugsmaterialer på en skæv og kreativ måde. Stedet i sig selv er værd at opleve! Der er plads til små og store aktiviteter i lokalerne og på det lille torv foran bygningen. Der må være op til 150 personer ad gangen i stueetagen, og kælderen giver rig mulighed for opbevaring, byttebiks og meget andet.

Bronx indrettes fleksibelt med møbler og rumdelere, der kan flyttes rundt alt efter behov. Som standard er der langborde, et loungeområde og en kaffedisk, hvor du kan købe lidt at drikke.

Hvordan fungerer Bronx?

Når du besøger Bronx, bliver du budt velkommen af en vært, der kort fortæller dig om stedet. Måske er der gang i nogle aktiviteter, som du kan deltage i, eller du kan bare se, hvad der sker. Fællesskab kommer i mange former, så om du slapper af i loungeområdet eller oser rundt i idéhjørnet, hvor aktiviteterne skabes, det bestemmer du.

Bronx har helt old school opslagstavler med plads til dine idéer, ideer fra andre, som måske mangler hjælp eller deltagere til en aktivitet, idéer, som kan gribes og arrangeres. Du kan altid få hjælp til at arrangerer en aktivitet i Bronx. Vi anbefaler, at du går sammen med nogen, så I er flere til at få “varen” på hylden. Når I har en aktivitet, I gerne vil afholde i Bronx, så snakker I med værten, som vil gennemgår tjeklisten med jer, og som måske kan vise jer vej til nogen med samme interesse.

Historien bag?

Lokalet blev lejet pr. 1. januar 2020 og frem til 31. december 2021. I januar og februar 2020 omdannedes lokalerne til Bronx. Bronx nåede lige at åbne, før Corona lukkede ned igen.

I skrivende stund (august 2020) har fællesskabs-biksen faste åbningstider tirsdag – lørdag, og målet er, at der inden lejekontraktens udløb er aktiviteter nok til at holde åbent alle ugens dage.

Hvem står bag?

Idéen er udviklet af en gruppe borgere i Bolbro med afsæt i programmet for “Dit Bolbro – Områdefornyelse” under indsatsområdet “Fællesskab og Sundhed”. Læs mere her

Bronx er etableret af en ny lokal forening, og har til formål at skabe fællesskaber af mere uformel karakter og derigennem afdække det lokale behov og engagement for disse fællesskaber i Bolbro.

FN's verdensmål

Bronx og FN’s Verdensmål

Hos Bronx søger vi selvfølgelig at arbejde ud fra FN’s Verdensmål, der hvor vi kan. Vi ønsker at mindske vores madspild, ved at købe lokale råvare efter årstiderne, samt fryse, sylte eller give overskuds mad til godt gørende formål. Samtidig vil vi arbejde for et sundere liv, og bedre trivsel hos vores medlemmer, hvilket skal ske igennem Bronxs fællesskabsindsats. Ydereligere ønsker vi at oplyse om, undervise i og selv efterleve en bæredygtig livsstil, med et så begrænset aftryk som muligt. Dette sker igennem genbrug af materialer, up-cycling og fokus på mindre spild af brugte materialer.  

Hvad sker der efter de to år?

I 2021 er områdefornyelsen færdig og dermed også projektperioden for Bronx. De to år er derfor en prøveperiode, hvor vi skal finde frem til; hvem der vil lave noget i Bronx, og hvad de vil lave.

Vi samler løbende op på erfaringerne med Bronx og vurderer  sammen med de, der bruger stedet, hvordan fællesskaber, engagement og aktiviteter kan leve videre.

Foreningen bag Bronx

Bronx består af fem bestyrelsesmedlemmer, som alle driver foreningen på frivillig basis.

Medlemsformular

Jeg accepterer krav

10 + 13 =