Bronx inviterer til kursus for frivillige og foreninger inden for frivilligt socialt arbejde til kursus.

For kurser gælder at der skal være 15 deltagere for at kurset bliver afholdt. I kan derfor sagtens komme flere fra samme forening. Kurserne er bevilliget af Center for Frivilligt Socialt Arbejde og det er deres medarbejdere som er undervisere.

Kursus: Partnerskaber med det lokale erhvervsliv

Om kurset: Kurset præsenterer viden om samarbejdet med det lokale erhvervsliv, og hvordan I kan arbejde med at blive skarpere på jeres partnerskaber.

Kurset er mandag d. 12. september fra kl. 17-20 og bliver afholdt I Bronx, Middelfartvej 115B.

Det koster 50kr. at deltage som dækker forplejning.

Tilmelding sker på sighej@bronx5200.dk med oplysninger om navn, forening og antal deltagere og evt. bemærkninger til maden. Tilmeldingsfrist er mandag d. 12. kl. 10.

Mere om kurset: I de senere år, har vi set, hvordan virksomheder og civilsamfundsorganisationer har fået øjnene op for hinanden og den værdiskabelse og nytte, der kan opstå i mødet mellem virksomhed og frivillige foreninger og organisationer.

Partnerskaber kan variere meget i form og omfang, men kræver først og fremmest, at I som forening kortlægger jeres behov. Her handler det blandt andet om at få øjnene op for de ressourcer, virksomheder kan tilbyde, som ikke kun er pengedonationer. Hvad kunne være med til at udvikle jeres forening eller understøtte jeres aktiviteter? Dernæst handler det om at få kortlagt det lokale erhvervsliv og finde det gode match.

Det kan måske virke som en stor mundfuld for en forening at starte et partnerskab op med en virksomhed. For hvad kan vi egentlig tilbyde virksomheden og omvendt? Det første er som regel det sværeste, og her er det vigtigt, at I betragter partnerskabet med virksomhedens egne briller.

På dette kursus giver underviseren en introduktion til arbejdet med partnerskaber med virksomheder og præsenterer inspiration og konkrete metoder og redskaber, I kan bruge, når I som forening selv vil i gang med et samarbejde eller partnerskab med en virksomhed.

Hvem kan deltage?

Kurset er målrettet frivillige og ansatte i frivillige sociale organisationer, frivilligcentre, foreninger og initiativer, som udfører frivilligt socialt arbejde. Deltagerne kan være ledere, konsulenter eller koordinatorer for frivillige, som har brug for ideer, inspiration og redskaber til, hvordan de kan starte og styrke samarbejdet med det lokale erhvervsliv.

Kurset giver jer blandt andet:

  • Introduktion til partnerskaber og samarbejde med virksomheder
  • Indsigt I, hvad I skal være opmærksomme på, når I samarbejder med en virksomhed
  • Viden om det gode match mellem virksomhed og forening
  • Konkret anvisning på, hvordan I trin for trin kan opstarte et partnerskab.

Vi anbefaler, at deltagerne efter kurset sætter tid af til at afprøve de værktøjer, som de bliver præsenteret for på dagen. Det er med til at sikre dem et større udbytte af kurset.

Kurset er bevilliget af Center for Frivilligt Socialt Arbejde og det er derfor vigtig at du som deltagere repræsentere en forening der laver frivilligt socialt arbejde.