Projects

Hvad er bronx

Kort sagt…

Så er Bronx en lokal fællesskabs-biks, hvor du kan shoppe lige den type og mængde fællesskab du savner i Bolbro. Findes varen ikke på hylderne, så skaber vi den sammen. Bronx har sin egen valuta; lokalt engagement. Du kan derfor deltage i, eller selv afholde, aktiviteter i 1 time, 1 gang om ugen, 1 gang om måneden eller bare kigge forbi og se, hvad der sker. Når Bronx er åben er alle velkomne, både som kunder, og som leverandører af fællesskabende aktiviteter.  

Hvordan fungerer det…

Når du besøger Bronx i åbningstiden, bliver du budt velkommen af en vært der kort fortæller om stedet. Efter det er der som gæst frit slag – der kan være aktiviteter i gang, du kan deltage i, ellers er du velkommen til bare at snuse rundt. Fællesskab kommer i mange former, så om du slapper af i loungeområdet eller oser rundt i idehjørnet, hvor aktiviteterne skabes, det bestemmer du.     

Hvem står bag…

Ideen er udviklet af en gruppe borgere i Bolbro med afsæt i programmet for Dit Bolbro – områdefornyelse under indsatsområdet “Fællesskab og sundhed”. Bronx er etableret af en ny lokal forening og har til formål, at skabe fællesskaber af mere uformel karakter, og der igennem afdække det lokale behov on engagement for disse fællesskaber i Bolbro. 

Bronx og FN’s Verdensmål

Hos Bronx søger vi selvfølgelig at arbejde udfra FN’s Verdensmål, der hvor vi kan. Vi ønsker at mindske vores madspild, ved at købe lokale råvare efter årstiderne, samt fryse, sylte eller give overskuds mad til godt gørende formål. Samtidig vil vi arbejde for et sundere liv, og bedre trivsel hos vores medlemmer, hvilket skal ske igennem Bronxs fællesskabsindsats. Ydereligere ønsker vi at oplyse om, undervise i og selv efterleve en bæredygtig livsstil, med et så begrænset aftryk som muligt. Dette sker igennem genbrug af materialer, up-cycling og fokus på mindre spild af brugte materialer.  


Facebook


Instagram